Ensimmäinen testipulkka

Kun ARB-pussi oli saatu testivaiheeseen aloitettiin maastotestit. Sitä varten hankittiin vanha armeijan kelkan perässä vedettäva pulkka suojakatoksella. Pussin sähköjärjestelmä piti testata pakkasen,tarinän ja kosteuden kestäväksi. Pussia lämmitettiin useita vuorokausia yhtäjaksoisesti jotta voitiin olla varmoja lämmityksen toiminasta kaikissa olosuhteissa. Linkissä MT- lehden artikkeli siitä, mistä idea sähköllä lämmitettävästä pussista lähti.

Katso artikkeli Maaseudun Tulevaisuus.

Rescue Ambulanssi kehittyy

Seuraavaksi aloitettiin ambulanssin suunnittelu. Oltiin tultu tulokseen, että markkinoilla ei ollut tarpeeksi hyvää ja monipuolista maastopelastusjärjestelmää. Hankea pitkin vedettävä pulkka ei tuntunut itsekoettuna oikein mukavalta. Kesäkäyttökin piti huomioida. Siihen nelipyöräteli toi ratkaisun. Rekisovellus antoi talvipelastuksesta potilaan kannalta mukavamman kyydin.

Ambulanssi kehittyy

Rescue Ambulanssi kehittyi edelleen. Maastotesteissä ja esittelyissä kuunneltiin tarkaan ammattilaisia. Ensihoitajalle paikkaa kaivattiin ja hieman lisää tilaa. Potilasturvallisuuden parantuessa myös pelastajien työturvallisuus nousi voimakkaasti esiin. Kelkan ja mönkijän pakokaasujen välttäminen oli yksi vakavan huolen aihe. FinnHems kopterin kanssa tehtiin kuvauksia. Potilas ja ensihoitaja mukavasti lämpimässä vaikka lumi tuiskuaa.

ARCTIC RESCUE AMBULANCE (ARA)

Tämän hetken malliin on sitten tehty kaikki tarvittavat muutokset tilan, käytettävyyden, varustelujen ja maastokelpoisuuden vaatimusten mukaisesti. Kehitystyö ei kuitenkaan lopu vaan uusia ideoita on jo kehitteillä.